Animaties laten maken

Er is een hoop informatie die met de klanten gedeeld moet worden. Waardevolle, bruikbare informatie waarmee ze beslissingen moeten maken om voor uw product of dienst te kiezen. Dus hoe brengt u die informatie op een manier dat de klant het niet meer vergeet? Het grote voordeel van animatie zijn de ongelimiteerde mogelijkheden en de optie om de gehele look en feel aan te passen aan de merkidentiteit van het bedrijf.

Als een foto 1000 woorden waard is, staat één minuut video gelijk aan 1.8 miljoen woorden. Daarom zijn animaties erg effectief in het overbrengen van informatie. Het wordt veel gebruikt om complexe ideeën, situaties en producten uit te leggen. Doordat de stijl geheel zelf bepaald kan worden blijft de content altijd herkenbaar, daarnaast kan gemakkelijk een reeks in dezelfde huisstijl gemaakt worden.

Animaties heeft als basis het achter elkaar plaatsen van losse beelden. Beeld voor beeld wordt een film in elkaar gezet. Op elk beeld verandert er iets kleins. Wanneer stilstaande beelden, ook wel frames genoemd, snel genoeg achter elkaar worden afgespeeld, dan geeft dat een bewegend beeld. Het gebruik van animaties geeft vele mogelijkheden. Het ontwikkelen van beeld door animatie is ongelimiteerd, in tegenstelling tot beeld gemaakt met een camera. Daarnaast kan met animaties duidelijk een focus op iets worden gelegd, doordat er precies gekozen kan worden wat wel en niet wordt laten zien. Al deze aspecten maakt dat animaties erg geschikt zijn om complexe boodschappen te versimpelen.

Bovendien kan een animatie gemakkelijk in meerdere talen uitgebracht worden, door bijvoorbeeld een voice-over in meerdere talen op te nemen.